Om comfortabel aan een eettafel te zitten is de hoogte van een tafel best belangrijk. Want naast het feit dat een tafel er mooi uit moet zien en moet passen bij het interieur, is het ook erg fijn om op de juiste hoogte aan de tafel te kunnen eten.

De perfecte hoogte

Aan een te hoge tafel zit je niet lekker en aan te lage zeker ook niet. Wat is dan de perfecte hoogte?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Hoe hoog een tafel precies moet zijn is erg persoonlijk en ook afhankelijk van je lichaamslengte, maar het gros van de eettafels heeft een hoogte tussen de 75 tot maximaal 80 cm.
Omdat mensen steeds langer worden zie je dat de eettafels in de loop van de tijd steeds hoger worden.

Bij ons thuis is de hoogte van de eettafel 78 cm. Deze hoogte is perfect met mijn lengte van 183 cm. Maar het kan best zo zijn dat mensen die langer dan 2 meter zijn, de tafel als laag ervaren. Wanneer in een huishouden de lengte per persoon erg verschilt kun je het beste voor de tafelhoogte uitgaan van de persoon die het minst lang is. Het is namelijk prettiger om aan een tafel te zitten die wat te laag is dan een tafel die te hoog is.

Hoogte stoelen en tafelregel

Naast de lichaamslengte speelt de hoogte van de stoelen uiteraard ook een rol. Het is logisch om bij hoge stoelen ook een hoge tafel te kiezen. Let er ook op dat een eventuele armleuning van de stoel ook onder de tafel moet passen!
Een regel die je kan aanhouden is dat je ongeveer 10 cm ruimte tussen je benen en het tafelblad moet hebben wanneer je zit.

Onze tafelpoten in verschillende hoogtes

We zouden deze blog natuurlijk niet geschreven hebben als we niet zouden verwijzen naar onze tafelpoten die in verschillende hoogtes leverbaar zijn.

Neem bijvoorbeeld onze Brooklyn tafelpoten. Deze poten zijn uitermate geschikt voor onder een eettafel. Deze tafelpoten zijn in een hoogte van 71,5 of in een hoogte van 74 cm te krijgen met uitzondering van de onbeletterde variant. Afhankelijk van de dikte van uw blad en van de gewenste tafelhoogte kunt u op die manier bijna altijd op de juiste hoogte komen.

Onze Detroit tafelpoten hebben een vaste hoogte van 73 cm net als de U, X en A-poten in ons assortiment.
Met deze standaardhoogte van 73 cm komt u eigenlijk altijd wel uit op een gemiddelde totale hoogte tussen de 75 en 79 cm.

Wij hopen dat u met deze informatie een goede keuze kunt maken wat de hoogte betreft. Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Tafel met gietijzeren Detroit poten opmeten hoogte