Machine poten of industriële onderstellen werden vroeger in fabrieken gebruikt voor onder machines. Deze robuuste gietijzeren onderstellen werden vooral in het begin van de 20e eeuw onder bijvoorbeeld oude draaibanken, snij-, frees- en ponsmachines geplaatst. Ze waren vaak voorzien van een groene coating om roestvorming te voorkomen. Deze groene coating laten we in onze gietijzeren tafelpoten weer terugkomen.

Door de modernisering in de industrie zijn deze machines met hun ijzeren onderstellen later vervangen door moderne machines en zijn de machine poten overbodig geworden in de fabriek. Maar gelukkig zijn ze er nog wel!

Een 2e leven

De oude onderstellen werden uit de fabrieken gesloopt en verkocht op de vrije markt. Zo kwamen ze beschikbaar voor mensen met creatieve ideeën om de onderstellen een 2e leven te geven. Steeds meer mensen hebben ontdekt hoe mooi deze oude machine poten staan in een industrieel interieur. Het doorleefde karakter en de industriële look van deze poten heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van deze onderstellen.

De voorraad van deze onderstellen was niet onbeperkt en door de groeiende vraag begonnen ze al gauw schaars te worden. Het aanschaffen van een origineel onderstel is inmiddels een kostbare aangelegenheid geworden.

Nieuwe poten met antiek karakter

Old Wood Art heeft in deze behoefte voorzien door gietijzeren machine poten te produceren in een gieterij. Dit proces wordt zo uitgevoerd dat het antieke karakter van de onderstellen behouden blijft.

Onze Detroit tafelpoot is een prachtig voorbeeld van een dergelijk antiek onderstel. Dit model is door Old Wood Art zelf ontworpen en heeft écht een industrieel en robuust karakter.

Geschiedenis machinepoten Old Wood Art